Intervisie

Intervisie

 

Intervisie is een methodiek waarbij collega’s met en van elkaar leren door actuele praktijkcasussen centraal te stellen. Door elkaar vooral vragen te stellen over deze casussen leidt dit tot verheldering en analyse van deze casussen en zet dit tevens de casuseigenaar zelf tot nieuwe inzichten te aten komen en uiteindelijk met tips en adviezen vanuit verschillende invalshoeken te komen .

 

Naast het met en van elkaar leren vergroot intervisie ook de betrokkenheid van de deelnemres met elkaar en versterkt het hun verbondenheid met de organisatie.

 

Reacties van deelenemrs aan intervisiebijeenkomsten:.

Fijn om te merken dat ik niet de enige ben die soms worstelt met bepaalde situaties in onze organisatie, ik heb tips en adviezen gekregen waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen, de technieken die we hier gebruiken (vragen stellen en samenvatten) zijn heel effectief en kan ik op veel meer plekken inzetten om mijn effectiviteit te vergroten. De vragen die mij gesteld worden helpen mij om de situaties te analyseren en geven veel inzichten. Ook in hoe ik het zou kunnen aanpakken.

 

Organisaties waar ik het afgelopen jaar intervisiebijeenkomsten begeleid heb zijn onder andere de Christelijke Onderwijsgroep, Triamfloat en de Hogeschool Utrecht (Master of Urban and Area Development(masteropleiding

Leave a Comment

Your feedback is valuable for us. Your email will not be published.

Please wait...

effectieverworden.nl | Intervisie