Goed in Gesprek

Je hebt ooit leren praten. Heb je ook geleerd hoe je een goed gesprek kunt voeren? Een gesprek waarbij je resultaten behaalt en je relatie versterkt? Met een collectief van zelfstandig gevestigde senior trainers en trainingsacteurs, onder de vlag van Floor-ACT, voer ik met veel plezier de training Goed in Gesprek uit bij diverse klanten. Deze training biedt concrete handvaten om in een gesprek of vergadering met minder energie meer voor elkaar te krijgen. Hier kun je meer over deze training lezen.

“Menda is een toptrainer die door haar oprechte interesse en authenticiteit gemakkelijk aansluit bij zeer uiteenlopende groepen. Zij is als geen ander in staat om een veilige en vertrouwde setting te creëren. Soms door te confronteren, soms door heel goed door te vragen en mensen zelf tot inzichten te brengen. Ze is een vakvrouw om mee samen te werken. Als ik haar inhuur, weet ik zeker dat zij tot in de puntjes voorbereid is, en zich super verantwoordelijk voelt voor het resultaat. En resultaat gaat bij haar verder dan een tevreden deelnemer. Menda wil dat mensen iets leren wat ze daadwerkelijk kunnen en willen toepassen in hun werkpraktijk. Tot slot, niet onbelangrijk: als Menda voor de groep staat, wordt er hard gewerkt, maar vaak ook hard gelachen!” Floor Hilgers, trainer en coach Floor-ACT.

Samen trainen met Menda staat voor: kwaliteit, betrokkenheid en plezier. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de kwaliteit die zij aan haar cursisten wil geven, creëert Menda een sfeer waarin een ieder optimaal kan leren en ontwikkelen. Ze is sterk betrokken bij haar cursisten en bij de mens achter de cursist. Bovenal brengt zij met haar humor en directe onbevangenheid voor iedereen veel openheid en plezier in de training.” Fred Swart, trainer KeuzeKracht.

“Als trainingsacteur werk ik regelmatig samen met Menda Groeneveldt. Dat is altijd een prettig vooruitzicht, want een training met Menda verloopt altijd in een prettige ontspannen sfeer! Menda begeleidt alle deelnemers zorgvuldig, neemt de tijd om te onderzoeken waar iemand behoefte aan heeft en geeft de groep het vertrouwen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Menda is praktisch ingesteld, er is ruimte voor discussie, uitspreken van gevoel én voor een lach. Ik vind het mooi om samen met Menda op zoek te gaan naar werkvormen die deelnemers helpen bij hun ontwikkeling. Vaak is een blik van verstandhouding genoeg om aan te voelen hoe we de groep het beste kunnen helpen. Menda staat open voor suggesties van mijn kant om nog beter bij de leervraag van deelnemers aan te sluiten. Kortom; fijn samenwerken!” Pieter Kromhout, trainingsacteur.

De kracht van Menda is dat ze oprechte interesse heeft in de ander en daardoor moeiteloos contact maakt. Ook is ze niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen. Ze is positief, terwijl ze ook de vinger op de zere plek durft te leggen, ze heeft altijd goede zin en heeft snel in de gaten wat er speelt bij de ander of in groepen.

Deelnemers en coachees vertrouwen en mogen haar, stellen zich open en zijn bereid risico’s te nemen. Ik denk omdat ze zich echt door haar gezien voelen en voelen dat ze dicht bij zichzelf blijft. Ik zie deelnemers stappen nemen die ze bij andere coaches en trainers niet zouden zetten.

Ze heeft veel kennis en expertise, ook al is ze daar -naar mijn mening- vaak te bescheiden over. Maar aan de andere kant zie je als ze aan het werk is snel genoeg hoe professioneel ze is. Daarnaast is ze de ideale collega.

Als ik haar in woorden zou typeren zou dat zijn:  naturel, zorgvuldig, geen poespas, ongedwongen, positief, attent, verbinder, warm en stevig in contact, zeer deskundig op het gebied van gedrag, leren en ontwikkelen als trainer, coach, maar ook als ontwikkelaar.” Gonnie Kügel, trainer en teamcoach.

 

effectieverworden.nl | Goed in Gesprek