OpCo training voor het DROC en RTIC

In opdracht van Bureau Zuidema begeleidde ik begin 2020 een groep van 9 OPCO’s die werkzaam zijn in de meldkamer van de Politie Amsterdam. Naast het verkrijgen van inzicht in hun eigen communicatiepatronen was het doel het vergroten van hun vaardigheden met betrekking tot het aansturen en begeleiden van de centralisten op de meldkamer.

Waar ben je nou eigenlijk goed in? Hoe vertel je jouw collega dat hij echt wat harder moet gaan werken op zo’n manier dat hij het ook echt gaat doen? Hoe deel je een compliment uit? Hoe krijg je de informatie die je nodig hebt op tijd op tafel? Hoe motiveer je een collega die de kantjes er vanaf loopt?  En dat terwijl je verantwoordelijk bent voor de efficiënte afhandeling van telefoontjes die binnen komen en waar vaak levens vanaf hangen.

Ik denk nog vaak met veel plezier terug aan deze groep mensen. Hoe zij met passie hun vak uitoefenen, bereid waren om naar hun huidige functioneren te kijken en open stonden om nieuwe dingen uit te gaan proberen. Kritisch, met humor en een flinke dosis relativeringsvermogen!

“Menda is een ervaren trainer. Zij kan met haar kennis ogenschijnlijk gemakkelijk extra theorieën integreren als daar bij de cursisten behoefte aan is. Daarmee toont ze ook haar flexibiliteit. Zij zorgt voor een veilige sfeer, met name omdat ze zichzelf kwetsbaar opstelt. Zij geeft onder andere voorbeelden uit haar eigen (privé)leven om de theorie praktisch toe te passen. Doordat Menda verschillende werkvormen gebruikte ging de tijd snel. Ik heb in de volle trainingsdagen constant mijn aandacht vast kunnen houden. Dat vind ik ontzettend knap. Door deze training van Menda heb ik vaardigheden geleerd die ik de rest van mijn leven kan inzetten. Ik vind Menda een uitstekende trainer en daarbij vind ik Menda een prettig mens. Ik gun iedereen een Menda”. Danny Sjouwerman, Operationeel coördinator 112-meldkamer Amsterdam

“Menda is een hele fijne trainster. Ze weet in een zeer kort tijdbestek de hele groep te binden en te boeien. Tijdens alle lessen wist Menda de groep goed bij de les te houden. Wat heel knap is met een groep vol “haantjes”. De afwisseling van verschillende werkvormen die Menda toepast tijdens de lessen heb ik als zeer fijn ervaren. Door de voorbeelden en het gebruik van de verschillende werkvormen blijft de lesstof erg snel hangen en kun je het jezelf snel eigen maken.” Raymond Terweij, Operationeel Coördinator Meldkamer Amsterdam-Amstelland.

 

effectieverworden.nl | OpCo training voor het DROC en RTIC