Radboud Universiteit

Vanaf eind 2020 vervul ik met regelmaat trainingen en workshops voor de Radboud Universiteit. Deze opdrachten richten zich vooral op het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en zijn voor de medewerkers van de Universiteit.

De training, die als open inschrijving wordt aangeboden, richt zich op de communicatieve vaardigheden in hun eigen praktijk. Kenmerkend voor deze training zijn het ophalen van feedback uit de praktijk, de korte intensieve sessies met veel ruimte tussen de sessies om te oefenen in de praktijk, focus op concrete handvatten en weinig theorie, veel oefenen.

De workshops richten zich op individuele ontwikkelvragen van de deelnemers en geven ruimte om vooral in gesprek met mededeelnemers te ontdekken waar hun kwaliteiten en krachten liggen en wat dit voor hun loopbaan betekent.

Menda is een zeer professionele trainer die zowel de deelnemer als de opdrachtgever persoonlijke aandacht geeft. Het is prettig met haar samen te werken doordat ze meedenkt, doorvraagt en flexibel is. Ze heeft oog voor het verbeteren van het lopende programma en stelt bij daar waar nodig of daar waar het programma nog krachtiger kan worden.

Tot slot onderscheidt ze zich van haar collega’s door al in het voortraject veel aandacht te besteden aan de vertaalslag naar de praktijk.

Margien Sybesma, Adviseur ExpO-HR Radboud Universiteit.

 

Bij de training ‘Communicatievaardigheden in de praktijk’ heb ik nieuwe inzichten gekregen in gesprekstechnieken. Wanneer geef je iemand het podium en wanneer pak je zelf het podium? Dit kan ik toepassen in gesprekken zowel privé als zakelijk. Het was erg leuk om dit met collega’s te bespreken, van elkaar te leren en te reflecteren op je eigen manier van communiceren. Menda heeft ons daar goed bij begeleid, op een informele en prettige wijze. 

Bedankt Menda, succes met de volgende cursusreeks!

Jitske Rassa – de Pauw Career Officer Afdeling Marketing & Communicatie

effectieverworden.nl | Radboud Universiteit